Mi a Coaching?

A coaching egy tudatos beszélgetésstrukturálás.

A szó eredeti jelentése „edzés”, amely a szellemi erőnléted javítását célozza, felkészítve ezzel a napi rutin és a mindennapok élethelyzeteire, a kihívások megélésére. Elősegítve, hogy a saját életedben a lehető legjobb dolgokat hozd ki magadból a saját erőforrásaid, kitartásod, akaratod és gondolataid felhasználásával. 

A coaching egyik fő eszköze a célzott beszélgetésvezetés. Ennek fontos gondolatisága, hogy az ügyfél ne a problémájára összpontosítson, hanem annak megoldására.

"A problémák nem stop táblák, hanem útjelzők."

fejlődés

"A coach azt mondja ki, amit nem akarsz hallani, azt látja, amit nem akarsz látni, hogy az legyél, akiről mindig is sejtetted, hogy lehetnél."

Mit adhat számodra a coaching?

A coaching folyamatban a coach segítségével azon dolgozol, ami Téged jelenleg a legjobban foglalkoztat, megoldandó problémaként éled meg, vagy éppen már régóta úgy érzed, hogy ezt nem tudod feldolgozni, tovább lépni rajta.

A coach értő figyelmével és jól irányzott, célzott kérdéseivel segítséget nyújt ezeket a valós vagy vélt problémákat más megvilágításba helyezni, új lehetőségek tárházát feltérképezni, hogy ezt követően  megtaláld a számodra legjobb vagy legoptimálisabb megoldást. A Te részedről az aktív részvétel, nyitottság, őszinteség elengedhetetlen, ezt követően lehet megtenni a megfelelő lépéseket a célod megoldása érdekében.

A coaching célja tehát, hogy a számodra megterhelő és problémás élethelyzetből ki tudj mozdulni, merj és tudj változtatni rajta!

Mire számíthatsz a találkozó során?

Egy külső szemlélő számára a coaching egy szimpla beszélgetésnek tűnhet. Azonban ez egy belső, érzelmi  folyamat, melyet Te végzel. 

Részedről annyi a feladat, hogy az első találkozásunk előtt gondolt át, mi az a téma, amiben szeretnél segítséget kérni és kapni, ezt követően nyugodt körülmények között beszélgetünk. Tőlem kérdéseket fogsz kapni, melyekre a válasz ott van Benned, csupán elő kell hívni ezeket.  

Te elmondod mi az ami foglalkoztat, mire keresel választ, megoldást, én pedig kérdezek. Aztán ismét kérdezek, ugyanis az én feladatom és teljes felelősségem, hogy irányítsam a beszélgetést.  Ennek középpontjában az általad felvázolt cél megvalósítása áll.

A folyamatos kérdésekből és válaszokból aztán kitisztul a kép. A gondosan felépített beszélgetés hozománya, hogy egyre világosabb és egyértelműbb lesz az elérni kívánt célod és a felé vezető út.  Magad jössz rá, hogy mit tehetsz a helyzeted javítása érdekében. 

A Te feladatod, hogy engedd láttatni saját magad számára az érzéseidet, vágyaidat, válaszolj az ülésen elhangzott kérdésekre és a találkozóink alkalmával megállapított céljaid megvalósítására törekedj! 

A módszer lehet egyéni és csoportos is, akár ismerősök, családtagok vagy barátok bevonásával is történhet!

"A jó coach arról ismerszik fel, hogy miután beszéltél vele, úgy érzed, felszabadult vagy, tiszta a fejed és képes vagy cselekedni."

papyr sárkányok

"Az idő olyan, mint a szél: ha jól használjuk, minden célunkhoz elvisz bennünket. "

Hány alkalomra lesz szükség?

Mivel a megoldás Benned van, én csupán kísérlek és támogatlak az utadon, ezért ez Tőled függ. 

Az első találkozónk végén már körvonalazódik az ülések száma. Ez általában néhány alkalom – átlagosan 3-5 ülés – szokott lenni, de a téma, probléma mélységétől is függ, akár 6-10 alkalom is lehet. 

Ez már hozhat eredményt!

Hasznos lehet a hatékonyság tekintetében, ha hetente vagy kéthetente egy alkalommal tudunk találkozni.

Mire számíthatsz Tőlem?

Azt, hogy mit tegyél, nem én fogom megmondani!

A megoldás Benned rejlik, ezért Neked kell megdolgoznod! Segítelek és vezetlek az utadon!

              A saját kialakult helyzetedre nálad sokkal jobban senki sem tudhatja a választ és megoldásokat,                      ebben biztos vagyok. 

Mindig kihangsúlyozom, hogy a coaching nem terápia, tehát a kialakult helyzet tisztázása után a jövőre fókuszálunk és azt építjük.

Főbb témaköreim, amelyekben hozzám fordulhatsz:

 • pályaorientáció
 • magánéleti kérdések
 • párkapcsolati coaching
 • karrier kontra magánélet/szabadidő egyensúlyának fenntartása
 • általános életvezetési kérdések
 • nőiség megélésével kapcsolatos dilemmák
 • nehéz döntési helyzetek megélése és ezek kezelése
 • önbizalom és önértékelési dilemmák
 • kommunikációs nehézségek áthidalása
 • félelmek, negatív élmények leküzdése.

Amikor nem lehetséges az együttműködésünk!

Nem vállalom a megbízást, ha az alábbi esetek bármelyike fennáll:

 • pszichiátriai kezelés alatt állsz, pszichológia, mentális vagy neurológiai problémával kapcsolatban gyógyszeres kezelés alatt állsz,
 • diagnosztizált szenvedélybetegséged van (alkohol, drog, stb.).

,,Teremtsd magad újjá, de ne add fel az álmodat, ha akadályba ütközöl is. "

Bejelentkezés