Mi a Coaching?

A coaching egy tudatos beszélgetésstrukturálás.

A szó eredeti jelentése „edzés”, amely a szellemi erőnléted javítását célozza, felkészítve ezzel a napi rutin és a mindennapok élethelyzeteire, a kihívások megélésére. Elősegítve, hogy a saját életedben a lehető legjobb dolgokat hozd ki magadból a saját erőforrásaid, kitartásod, akaratod és gondolataid felhasználásával. 

A coaching egyik fő eszköze a célzott beszélgetésvezetés. Ennek fontos gondolatisága, hogy az ügyfél ne a problémájára összpontosítson, hanem annak megoldására.

"A problémák nem stop táblák, hanem útjelzők."

fejlődés

"A coach azt mondja ki, amit nem akarsz hallani, azt látja, amit nem akarsz látni, hogy az legyél, akiről mindig is sejtetted, hogy lehetnél."

Mit adhat számodra a coaching?

A coaching folyamatban a coach segítségével azon dolgozol, ami Téged jelenleg a legjobban foglalkoztat, megoldandó problémaként éled meg, vagy éppen már régóta úgy érzed, hogy ezt nem tudod feldolgozni, tovább lépni rajta.

A coach értő figyelmével és jól irányzott, célzott kérdéseivel segítséget nyújt ezeket a valós vagy vélt problémákat más megvilágításba helyezni, új lehetőségek tárházát feltérképezni, hogy ezt követően  megtaláld a számodra legjobb vagy legoptimálisabb megoldást. A Te részedről az aktív részvétel, nyitottság, őszinteség elengedhetetlen, ezt követően lehet megtenni a megfelelő lépéseket a célod megoldása érdekében.

A coaching célja tehát, hogy a számodra megterhelő és problémás élethelyzetből ki tudj mozdulni, merj és tudj változtatni rajta!

Mire számíthatsz a találkozó során?

Egy külső szemlélő számára a coaching egy szimpla beszélgetésnek tűnhet. Azonban ez egy belső, érzelmi  folyamat, melyet Te végzel. 

Részedről annyi a feladat, hogy az első találkozásunk előtt gondolt át, mi az a téma, amiben szeretnél segítséget kérni és kapni, ezt követően nyugodt körülmények között beszélgetünk. Tőlem kérdéseket fogsz kapni, melyekre a válasz ott van Benned, csupán elő kell hívni ezeket.  

Te elmondod mi az ami foglalkoztat, mire keresel választ, megoldást, én pedig kérdezek. Aztán ismét kérdezek, ugyanis az én feladatom és teljes felelősségem, hogy irányítsam a beszélgetést.  Ennek középpontjában az általad felvázolt cél megvalósítása áll.

A folyamatos kérdésekből és válaszokból aztán kitisztul a kép. A gondosan felépített beszélgetés hozománya, hogy egyre világosabb és egyértelműbb lesz az elérni kívánt célod és a felé vezető út.  Magad jössz rá, hogy mit tehetsz a helyzeted javítása érdekében. 

A Te feladatod, hogy engedd láttatni saját magad számára az érzéseidet, vágyaidat, válaszolj az ülésen elhangzott kérdésekre és a találkozóink alkalmával megállapított céljaid megvalósítására törekedj! 

A módszer lehet egyéni és csoportos is, akár ismerősök, családtagok vagy barátok bevonásával is történhet!

"A jó coach arról ismerszik fel, hogy miután beszéltél vele, úgy érzed, felszabadult vagy, tiszta a fejed és képes vagy cselekedni."

papyr sárkányok

"Az idő olyan, mint a szél: ha jól használjuk, minden célunkhoz elvisz bennünket. "

Hány alkalomra lesz szükség?

Mivel a megoldás Benned van, én csupán kísérlek és támogatlak az utadon, ezért ez Tőled függ. 

Az első találkozónk végén már körvonalazódik az ülések száma. Ez általában néhány alkalom – átlagosan 3-5 ülés – szokott lenni, de a téma, probléma mélységétől is függ, akár 6-10 alkalom is lehet. 

Ez már hozhat eredményt!

Hasznos lehet a hatékonyság tekintetében, ha hetente vagy kéthetente egy alkalommal tudunk találkozni.

"A problémák nem stop táblák, hanem útjelzők."

Ki vagyok én?

Deffend Gyöngyi

Szeretem elgondolkodtatni és új nézőpont felé terelni az ügyfeleimet, ezzel fejlesztve önmaguk megismerését, kreativitásuk kiélését, új szempontok és megoldások kiaknázását. Személyiségemmel és egyedi coach stílusommal a lehető legrövidebb idő alatt segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulóknak. Sikerélmény, ha az ügyfelek elégedettek, sikeresek és boldogan távoznak a coaching ülésekről. Fontos számomra a tiszta kommunikáció, mert meggyőződésem, hogy a kimondott szónak súlya van.

Mire számíthatsz Tőlem?

Azt, hogy mit tegyél, nem én fogom megmondani!

A megoldás Benned rejlik, ezért Neked kell megdolgoznod! Segítelek és vezetlek az utadon!

              A saját kialakult helyzetedre nálad sokkal jobban senki sem tudhatja a választ és megoldásokat,                      ebben biztos vagyok. 

Mindig kihangsúlyozom, hogy a coaching nem terápia, tehát a kialakult helyzet tisztázása után a jövőre fókuszálunk és azt építjük.

Főbb témaköreim, amelyekben hozzám fordulhatsz:

 • pályaorientáció
 • magánéleti kérdések
 • párkapcsolati coaching
 • karrier kontra magánélet/szabadidő egyensúlyának fenntartása
 • általános életvezetési kérdések
 • nőiség megélésével kapcsolatos dilemmák
 • nehéz döntési helyzetek megélése és ezek kezelése
 • önbizalom és önértékelési dilemmák
 • kommunikációs nehézségek áthidalása
 • félelmek, negatív élmények leküzdése.

Amikor nem lehetséges az együttműködésünk!

Nem vállalom a megbízást, ha az alábbi esetek bármelyike fennáll:

 • pszichiátriai kezelés alatt állsz, pszichológia, mentális vagy neurológiai problémával kapcsolatban gyógyszeres kezelés alatt állsz,
 • diagnosztizált szenvedélybetegséged van (alkohol, drog, stb.).

,,Teremtsd magad újjá, de ne add fel az álmodat, ha akadályba ütközöl is. "

Időpont egyeztetés

Kérlek,írj egy üzenetet,miben tudlak segíteni és én 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából!

Telefon

E-mail

* Adataidat bizalmasan kezelem! Adatvédelmi nyilatkozat!

Rólam mondták

Eddigi ügyfeleim tapasztalatai velem kapcsolatban.
Kíváncsi vagy Te mekkora fejlődésen mehetnél keresztül? Tégy egy próbát!

"Egy munkahelyi krízis miatt kerestem fel Gyöngyit, mert éreztem, hogy ez egy olyan szituáció, amit nem tudok "csak" barátok és család segítségével megoldani. Mivel még sosem voltam coach-nál bizonytalanul üldögéltem az elsõ találkozónkon, mert nem tudtam pontosan, hogy mire számítsak. A Gyöngyinél töltött idõ alatt pontosan azt kaptam, amire tudat alatt szükségem volt. Tisztánlátást, önbizalom erősítést, a régi magabiztos énem megtalálását, mindezt határozott, de kedves hangnemben, célravezetõ eszközökkel és módszerekkel. Köszönöm Gyöngyi!"

kagyló és tengeri csillag
L. Éva

Bizonytalanul érkeztem. Tudtam, vagyis inkább sejtettem mit szeretnék tenni, de hogy mikor, hogyan, milyen lépésekkel tegyem, nem tudtam. Segítségre, Erőre volt szükségem, mert megtorpantam. Kicsivel több mint 1 hónap múlva „megcsináltam”. Most már tudom a jó kérdéseket, hogy tudjam, mi a jó döntés. Ha valaki még nem tudja a kérdéseket, a válaszom „Te” vagy Gyöngyi.


kagyló és tengeri csillag
S. Tímea

Kedves Gyöngyi! Amikor hozzád kerül az ember - akkor úgy érzem -, egy összezárt kagyló állapotában van. Ott lakozik benne a gyöngy, csak azt egyedül, önmaga nem tudja megtalálni. Ehhez vagy Te a segítség! A bennünk lévő kincset, önmagunkat általad tudjuk megtalálni. Köszönöm!

kagyló és tengeri csillag
G. Orsolya

Mivel nem vagyok a szavak embere, nehezen nyíltam meg, de Gyöngyi személyisége kihozta a jó oldalamat. Vele nyugodt körülmények között lazán tudok beszélgetni és úgy érzem, a mélyére menni dolgoknak. Korábban úgy gondoltam, hogy csak nők járnak coach-hoz, de egy ismerősöm ajánlásával kerültem Gyöngyihez, aki bebizonyította, hogy a coaching nem kor és nemfüggő. Köszönöm, 2 hét múlva újra találkozunk.

kagyló és tengeri csillag
T. Zoltán